Nämä kyssärit kopioin Minhiltä.

Mitä sellaista teit vuonna 2006, mitä et ollut tehnyt koskaan aiemmin? Ainakin tanssin tangoa ja humppaa ja foksia. Olin kaasona. Muutin Espooseen ja Espoosta.

Piditkö uudenvuodenlupauksesi, ja teetkö enemmän ensi vuodelle? En tainnut vuodelle 2006 mitään luvata. Nyt saatan jotain. Jos vaikka, että koitan olla kiltimpi, ainakin hyviksiä kohtaan. Ja koitan tehdä enemmän hyviä kuin huonoja valintoja.

Synnyttikö kukaan läheisesi? Vaikka kuinka moni. Lutusia toukkia kaikki uudet tulokkaat, etenkin virallinen lapsiystäväni OAJP.

Kuoliko kukaan läheisesi? Kyllä, valitettavasti.

Missä maissa kävit? Eestissä. En muistaakseni muualla.

Mitä sellaista haluaisit vuonna 2007, jota puuttui vuodesta 2006? Että olisin reipas ja uskaltaisin tehdä asioita, joita haluan.

Mitkä vuoden 2006 päivämäärät tulet aina muistamaan ja miksi? En tietenkään muista mitään tarkkoja päivämääriä lukuun ottamatta erinäisiä syntymäpäiviä. Tapahtumista ovat jääneet mieleen tietysti kaikenlaiset isot, mutta eniten ehkä muistelen tiettyjä pieniä hetkiä, jolloin muistan olleeni onnellinen.

Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna? Pääsin metsään ja pidin lomaa. Niitä olin kaivannut kovasti. Hyvänä saavutuksena pidän myös sitä, että lopetin kahvinjuonnin. Tai mikä saavutus se nyt on. No ehkä sikäli, että näemmä jostain addiktiosta voi päästä eroonkin. Vaikkei se mikään oikea addiktio ollut. Ei kai siitä muuten olisi noin kivuttomasti päässyt eroon.

Mikä oli suurin epäonnistumisesi? Se, etten saanut maailmaa pelastettua.

Kärsitkö sairauksista tai vammoista? En.

Mikä oli paras asia, jonka ostit? Villasukat.

Kenen käytös herätti hilpeyttä? HP:n nyt ainakin. Hassu tyyppi. Myös ongelmavävy-H on usein varsin hilpeä. Ja U.

Kenen käytös masensi? Ai omani lisäksi? No, ööh, useimpien poliitikkojen ja päättäjien.

Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? Elämiseen kai.

Mistä olit oikein, oikein, oikein innoissasi? Ainakin melomisesta, muutamasta joululahjasta ja ystävistä.

Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua vuodesta 2006? Niitä on kolme. Jeff Buckleyn Hallelujah, Aimee Mannin The Moth ja Kentin FF. Levyistä Riston Aurinko aurinko plaa plaa plaa.

Viime vuoteen verrattuna, oletko:

a) onnellisempi vai surullisempi? Hitusen surullisempi.

b) laihempi vai lihavampi? Varmaan aika samoissa mitoissa. Talvisin olen aina pulleampi kuin muulloin.
c) rikkaampi vai köyhempi? Kokemuksilla ja euroilla mitattuna varmaan hieman rikkaampi. Muuten ehkä hieman köyhempi.

Mitä toivoisit tehneesi enemmän? Hyviä tekoja. Nukkuneeni.

Mitä toivoisit tehneesi vähemmän? Kiukutellut hyville ihmisille.

Kuinka vietit joulua? Rauhallisesti hyvien ihmisten kanssa poissa kotoa. Musta tonttulakki päässä.

Rakastuitko vuonna 2006? -

Kuinka monta yhden yön juttua? Nolla.

Mikä oli suosikki tv-ohjelmasi? Vuotta 2006 leimasi televisiottomuus. Jos olisin katsonut, niin sitten varmaan Avara Luonto.

Vihaatko nyt ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan? En vihaa ketään. Muutama tyyppi on mielestäni erittäin valitettava, kuten esim. George W. Bush ja Kari Rajamäki. Ja kaikki metsien kaatajat.

Mikä oli paras lukemasi kirja? Niitä oli monta enkä muista kaikkia… Harri Sirolan Kaksi kaupunkia ehkä. Max Barry Jennifer Valtiovalta viihdytti, samoin John Irvingin Leski vuoden verran. Mutta nuo kaksi olen lukenut hiljattain, eivät ne mitään "parhaita" välttämättä ole. En muista, mitä kaikkea olen vuoden mittaan lukenut. Pitäisi pitää jotain listaa ehkä. Vaikka en minä kyllä.

Mikä oli suurin musiikillinen löytösi? Kitara. Tai sen löysin jo viime vuonna, mutta löytöretki jatkui edelleen. Esiintyjistä Jeff Buckley ja Kent.

Mitä halusit ja sait? Mennä tanssikurssille.

Mitä halusit, muttet saanut? Hehheh. Kuun taivaalta ja maailmanrauhan.

Mikä oli suosikkileffasi tänä vuonna? Hayao Miyazakin Naapurini Totoro.

Mitä teit syntymäpäivänäsi ja kuinka vanha olit? Sairastin yksin kotona, mutta ystävien muistamiset piristivät räkäistä päivää. Seitsemäntoista edelleen.

Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi mittaamattomasti tyydyttävämmän? Jos tietäisin mikä sellainen asia olisi, niin olisin toteuttanut sen. Kyllähän mie kaikenlaista tietysti yritin.

Kuinka kuvailisit henkilökohtaista pukeutumiskonseptiasi vuonna 2006? Hyväksi havaittu musta t-paita, mustat housut ja tennarit.

Mikä piti sinut järjissäsi? Ystävät. Liikkuminen. Musiikki.

Mikä poliittinen asia herätti eniten mielenkiintoasi? Herätti mielenkiintoa, jaa-a… No ehkä parhaiten jäivät mieleen Anna Politkovskajan murha, Metsähallituksen typeryydet eli hakkuut aivan väärissä metsissä ja Juicen kuolema.

Kuka oli paras tapaamasi uusi ihminen? Ei ihmisiä voi laittaa paremmuusjärjestykseen. Muutamaan hyvään ihmiseen olen tutustunut vuoden mittaan joko ihka ensimmäistä kertaa tai sitten paremmin, ja se on ollut kivaa.

Ketä ikävöit? Corto Maltesea ja Nuuskamuikkusta.