Vastaanpa minäkin viikkovitoseen.

  1. Tiedätkö/muistatko minkä merkkistä hammastahnaa sinulla on käytössä tällä hetkellä? Ostatko aina samaa merkkiä? Miksi? Tällä hetkellä on jotain vaaleanpunertavaa yrttipohjaista. Maistui ensin aivan kammottavalle, mutta on siihen jo tottunut. Saatiin ko. tahmaa iso kasa, kuten usein muutenkin hammastahmoja. Eikä lahjahevosen suuhun ole katsominen. Ostan vaihtelevasti eri merkkejä. Kriteerit ovat ne, että ei saa olla pakkauksessa (mitä sillä tekee?) eikä saa sisältää natriumlauryylisulfaattia (se lisää aftojen puhkeamisriskiä eikä siitä ole mitään muutakaan hyötyä kuin sen vaahtoamisen aiheuttaminen).
  2. Koska viimeksi vaihdoit hammasharjasi? Kuinka usein vaihdat hammasharjaa? Suositko jotain tiettyä hammasharjamerkkiä? Mistä syystä? Helmikuun lopulla. Vaihdan harjan teräosaa kolmen kuukauden välein tai useammin, jos harjakset siltä näyttävät. Olen käyttänyt vuosikaudet samaa harjamerkkiä - varsiosa on sama, harjasosan vaihdan.
  3. Entä koska viimeksi vaihdoit tiskiharjan? Muistatko minkä merkkinen nykyinen harjasi on? Oletko merkkisidonnainen tiskiharjojen suhteen? Miksi? Jaa, siitä on aikaa. Vaihdan tiskiharjan, kun nykyisellä ei enää kehtaa tiskata. Nyt harjoja on kaksi, mutta toinen, jäykkäharjaksinen, toimii juuresharjana. Tiskiharjat ovat Ruohonjuuresta saatavaa hippikamaa eli puisia varreltaan.
  4. Ulkomuistista, kerro hinnat seuraaville tuotteille: litra kevytmaitoa, paketti emmentaljuustoa, puoli tusinaa kananmunia, puoli kiloa kahvia sekä 400 grammaa ruisleipää. Onnistuuko? Miksi? Onnistuu, osin. Maito & juusto - ei mitään käsitystä, en käytä maitotuotteita. Kuusi kananmunaa maksaa 1,80 euroa (Ruohonjuuren tosi iloisten ja onnellisten kanojen luomumunia). Ruisleivästä - jos se on täyttä ruista, hiivatonta eli juureen leivottua ja luomua - olen valmis maksamaan mitä vaan. Samsaran ruisvuoka (täyttää kriteerit) maksaa siinä 1,70 euroa. Tosin se painaa puolisen kiloa.
  5. Onko sinulla jotain bonus- tai plussakorttia, ehkä useampikin? Miksi? Onko siitä/niistä sinulle oikeasti hyötyä? Tunnetko olevasi jonkun kauppaketjun orja vai ostatko esimerkiksi päivittäistavarasi milloin mistäkin kaupasta, riippumatta kauppaketjusta? S-kortti on. Syynä on se (olen tästä kyllä täällä jo avautunut), että shoppaamme muutenkin lähinnä Tunnelin Smarketissa, sen hyvien luomuvalikoimien takia (tai Ruohonjuuressa - mikä yllätys). Niin että kortti ei sanele ostotottumuksia vaan päinvastoin. Lisäksi aiomme lahjoittaa saamamme bonukset luonnonsuojeluun. Tämä idea sai alkunsa siitä, kun toisen ketjun kortilla voi korttihakemuksessa raksimalla oikeaan ruutuun lahjoittaa bonukset suoraan maailmanpelastamiseen, mutta kun vain todella harvoin ko. ketjun kauppoja käytämme (syy edellä). Niin pitää sitten itse lahjoittaa nämä S-bonukset. Tosin ei olla vielä ensimmäisiäkään bonuksia lahjoitettu, kahdesta syystä: 1) ei tiedetty miten ne bonukset saa muutettua rahaksi (nyt tiedän, kaveri kertoi) ja 2) ei olla saatu päätettyä mille järjestölle lahjoitus tehdään. Kyse ei kyllä ole kovin suuresta summasta...