Pienenä luin, etenkin kesämökeillä, erilaisia sarjakuvia: Lucky Lukeja, Asterixeja, Tinttejä ja niin edelleen.

Tänään tuli mieleen Asterix-sarjakuva Jumaltenrannan nousu ja tuho, vaikken ihan tarkkaan kyseistä tarinaa muistakaan. Siinähän roomalaiset haluavat rakentaa jonkun vapaa-ajanviettokeskuksen keskelle metsää ja käyvät kaatamassa puut rakennustyömaan tieltä. Idefix tietysti itkee, kuten aina nähdessään kaadettuja puita. Asterix ja Obelix ja varmaan muutkin käyvät viskomassa kantojen kuoppiin arvatenkin Akvavitixin käsittelemiä tammenterhoja ja niin metsä saadaan takaisin paikalleen.

(Eikä nyt takerruta siihen, että Asterixeissa metsän puiden ikä-, koko- ja puulajirakenne on epäluonnollisen yksipuolinen.)

Mutta olisi kyllä tuollaisille tammenterhoille ja muille siemenille käyttöä.

Hakamäen-Koskelantien laajennuksen tieltä on käyty poistamassa puita. Kävin joskus katsomassa asuntoa Koskelantien tuolta kohtaa, ja mietin, että mitenköhän liikenteen melu. Siinä kyllä oli niitä puita vähän meluaitana, mutta siltikin arvelutti. Ja nyt nekin vähät on kaadettu. Mahtaa olla kivaa lähitalojen asukkailla. Sekin vähä suoja on mennyt ja autoja vaan tulee lisää.

Eilen kävin juoksentelemassa. Kaupungin metsäosasto oli taas iskenyt lähimetsiin. Mikä ihmeen vimma niillä on perata ja tärvellä? Etenkin tähän aikaan vuodesta tihutyöt ovat niin ilmiselviä ympäristöhaittoja. Rumia kuin synti ja lisäksi se melu. Asutuksen liepeillä olisi perusteltua jättää metsiköt silleen jo ihan siksi, että dumppaisivat liikenteen ääniä ja ettei niitä autoja tarttisi joka paikassa katsella.