1. Ota lähin kirja ja katso siitä sivu 18, rivi neljä. Koska kyse on sarjakuvakirjasta, niin valitsin rivin neljä sijaan ruudun neljä:

- She says that Tyroleans are very nice.
- They say that they like you too.
We spoke of everything.

Marjane Satrapi: Persepolis 2

2. Ojenna vasen kätesi niin pitkälle kuin pystyt. Ilmaa. Istun sohvan vasemmassa reunassa ja käsinojan tuolla puolen ei ole mitään. Paitsi lattialla on tietty lattia.

3. Mitä katsoit viimeksi TV:stä? Avaran luonnon. Kertoi kainuulaisista ahmoista ja ahmakuvaaja Antti Leinosesta. Sitä ennen katsoin telsua viimeksi jouluaattona: Lumiukko ja joulurauhan julistus.

4. Arvaa ilman kelloon katsomista, mikä aika nyt on. 21.35?

5. Nyt katso kelloosi - mitä se näyttää? 21.21.

6. Mitä muuta kuin tietokoneen kuulet nyt? Ulkona tuulee lujaa. Ikkunat humisevat ja katto romisee.

7. Milloin viimeksi kävit ulkona ja mitä teit siellä?
Päivemmällä kävin kaupoilla (etsin talvitakkia Uffeilta, en löytänyt, joten ostin kangasta koittaakseni korjata vanhan), kirjastossa (lainasin mm. em. Satrapin) sekä tapasin tuttuja (myöhemmin tänään Lontooseen palanneet MP:n, JP:n ja pikku-L:n sekä MP:n vanhemmat, JP:n ja CE:n lapsineen sekä sattumalta AN:n bussissa).

8. Missä nettisivulla kävit ennen kuin katsoit sähköpostisi? Avaran luonnon - tarkistin tämän päivän lähetysajan ja aiheen.

9. Millaiset vaatteet sinulla on ylläsi? Musta pitkähihainen, musta neuletakki, mustat veryttelyhousut, musta kaulaliina, harmaat villasukat.

10. Näitkö viime yönä unta? Millaista? En muista. Nukuin vähän, mutta poikkeuksellisen sikeästi.

11. Mille nauroit viimeksi? Hihittelin AL:n ahmoille. Myös etenkin pikku-L:n "oh dear" ja "no no" naurattivat.

12. Mitä huoneesi seinillä on? Huoneeni? Ei ole omaa, kun on yhteisasunto. Seinillä on tauluja ja julisteita ja taulunkehykset ja kangas, leipälauta, esiliinoja, kalenteri, kortteja, yksi topografikartta sekä hääkuva. Ja vanhat balettitossuni.

13. Oletko nähnyt mitään outoa viime aikoina? Siitakesienet nyt ovat aina hauskoja, joskaan eivät varsinaisesti enää mielestäni outoja. Tavallaan outoa oli myös se, että kun eilen illalla ei Päijännettä pimeydeltä varsinaisesti näkynyt, niin jäiden helinä kuitenkin kuului.