[Viime vuosi löytyy täältä.]

Mitä sellaista teit vuonna 2007, mitä et ollut tehnyt koskaan aiemmin?
Ainakin heräilin puoli kuudelta ehtiäkseni joogakurssille.

Piditkö uudenvuodenlupauksesi, ja teetkö enemmän ensi vuodelle? Lupailin vuosi sitten tässä vastaavassa meemissä, että koittaisin "olla kiltimpi, ainakin hyviksiä kohtaan. Ja koitan tehdä enemmän hyviä kuin huonoja valintoja." Luultavasti onnistuin vähän kummassakin tavoitteessa. Tykkään, että ovat sen verran hyviä tavoitteita, että niissä riittää puuhaa ensi vuodellekin. Ja voisin myös koittaa kirjoittaa vähemmän kryptisiä blogimerkintöjä. Selailin tuossa vanhoja tekstejäni, enkä itsekään tajua, mistä kaikissa niistä on ollut kyse. Heh.

Synnyttikö kukaan läheisesi? Toki. Pari päivää sitten AK, kesällä EK, ja muutama muukin lisääntyi.

Kuoliko kukaan läheisesi? Ei, mutta läheisteni läheisiä kyllä menehtyi. Surullista.

Missä maissa kävit? Eestissä muutaman päivän ajan, Ruotsissa puolisen tuntia.

Mitä sellaista haluaisit vuonna 2008, jota puuttui vuodesta 2007? No sen maailmanrauhan.

Mitkä vuoden 2007 päivämäärät tulet aina muistamaan ja miksi? En edelleenkään muista päivämääriä. Oli kaiken kaikkiaan aika mukava ja onnellinen vuosi, johon mahtui iloisia tapahtumia vaikka kuinka.

Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna? Omasta ajasta kiinnipitäminen eli lomailu, työajan vähentäminen ja kyky sulkea tietokone/telsu. Niin ja vuoden kestänyt tipattomuuskin on sekin toki aika huikea saavutus, joskin alun jälkeen se sujui jo niin automaattisesti, että ei tuntunut edes haastavalta.

Mikä oli suurin epäonnistumisesi? Deadlineista on edelleen vaikea pitää kiinni. Pitäisi joko koittaa tsempata tai sitten lopettaa stressaaminen lipsumisesta :)

Kärsitkö sairauksista tai vammoista? Enpä juuri. Paitsi joku trooppinen sisälemmikki yllätti loppusyksystä. Ihan oli Suomesta hankittu se.

Mikä oli paras asia, jonka ostit? Juoksutossut ja kamera. Tai tossut sain kyllä synttärilahjaksi.

Kenen käytös herätti hilpeyttä? Lounaskeskustelut kollegojen kanssa ovat aiheuttaneet suurta hupia.

Kenen käytös masensi? Edelleen olen pettynyt useimpien poliitikkojen ja päättäjien käytökseen, mutta ei sellainen minua varsinaisesti masenna. Oma käytös ei masentanut yhtä paljon kuin viime vuonna.

Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? Asumiseen ja luomuruokaan varmaan.

Mistä olit oikein, oikein, oikein innoissasi? Joogasta, juoksemisesta ja ystävistä.

Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua vuodesta 2007? Fanfare Ciocarlian Kan marau la, Lännen-Jukalta vaikka nyt Maailman Matti ja Ville Leinosen Hei!-levyltä Voinko luottaa? Tai itseasiassa nuo kaikki em. levyt.

Viime vuoteen verrattuna, oletko:

a) onnellisempi vai surullisempi? Onnellisempi.
b) laihempi vai lihavampi? Talven tullen vantteroidun joka vuosi, mutta entiset vaatteet mahtuvat kyllä edelleen päälle.
c) rikkaampi vai köyhempi? Euroissa varmaan tulotason laskun myötä köyhempi, mutta muuten rikkaampi.

Mitä toivoisit tehneesi enemmän? Viime vuonna vastasin, että "Hyviä tekoja. Nukkuneeni." Hyvä vastaus.

Mitä toivoisit tehneesi vähemmän? Kiukutellut. Murehtinut turhia.

Kuinka vietit joulua? Viimeistä kertaa vanhalla kotipaikkakunnalla, vanhempien kanssa hyvin perinteisesti ja lokoisasti.

Rakastuitko vuonna 2007? Juuh. Kohde vaan on sama vanha ;)

Kuinka monta yhden yön juttua? Nolla.

Mikä oli suosikki-tv-ohjelmasi? Avara Luonto.

Vihaatko nyt ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan? En edelleenkään vihaa ketään, mutta edelleen maailmasta löytyy ihmisiä, joiden käytös on hyvin valitettavaa.

Mikä oli paras lukemasi kirja? Eipä ole taaskaan tullut listoja pidettyä eikä muistini yllä kattamaan koko vuotta. Marjane Satrapin Persepolis 2 on tietysti helmi. Samoin André Brinkin Instant in the wind ja Hiljaisuuden tuolla puolen. Oli varmaan muitakin

Mikä oli suurin musiikillinen löytösi? Em. Fanfare Ciocarlia ainakin.

Mitä halusit ja sait? Pitkän joululoman.

Mitä halusit, muttet saanut? Kuu taivaalta ja maailman rauha puuttuvat vielä, mutta onhan tässä vielä muutama tunti aikaa.

Mikä oli suosikkileffasi tänä vuonna? Pan's labyrinth.

Mitä teit syntymäpäivänäsi ja kuinka vanha olit? Kävin töissä ja joogassa ja vietin laatuaikaa hyvässä seurassa. Sopivan vanha olin ja olen.

Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi mittaamattomasti tyydyttävämmän?

Kuinka kuvailisit henkilökohtaista pukeutumiskonseptiasi vuonna 2007? Musta julistava t-paita ja farkut. Vaatekoodi alkaa löystyä eikä kaikki enää ole mustaa. Kaulaliina ja villasukat, koska töissä on usein kylmä.

Mikä piti sinut järjissäsi? Ystävät. Liikkuminen. Musiikki.

Kenestä julkisuuden henkilöstä pidit eniten? Voi kun niitäkin on monta. Oras, koska se on niin pätevä, Kaisa, koska sen sarjikset ja arvomaailma ovat ihan parhaita ja Rosa, koska se veivasi niin hienosti keppiä :)

Mikä poliittinen asia herätti eniten mielenkiintoasi? Sade- ja muiden metsien hakkuut, ja yleinen haluttomuus tehdä asialle mitään. Mikä ihmisiä vaivaa?

Kuka oli paras tapaamasi uusi ihminen? Uusia ihmisiä on tupsahdellut kovasti vuoden mittaan, niin töiden kautta kuin muutenkin. Mihinkään järjestykseen en osaa enkä halua ihmisiä laittaa, mutta mainitaanpa tässä nyt ainakin nimimerkit SK, SS, TH, MH, KL ja LR, joihin tutustuminen on ollut hohdokasta ja antoisaa.

Ketä ikävöit? Molempia isoäitejä.